Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, pórek nakrájený na nudličky a
Rohlíky si nakrájíme na kostičky, dáme do míse a zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky. Necháme 15 minut
Housky nakrájíme na kostky a osmahneme na másle. Poté zalijeme mlékem. Přidáme nasekané bylinky, sůl,
jsme připravili z vajec, nastrouhaného(nadrobeného) tvarohu
Bílky ušlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu a dejte stranou. Žloutky vyšlehejte s cukrem a citronovou
Řepu omyjeme, oloupeme a uvaříme do měkka. Poté nakrájíme na kousky, jak chceme buď na kostečky nebo
Hermelíny podélně nakrojíme asi do dvou třetin. Na povrchu i uvnitř posypeme provensálským a grilovacím
Papriky omyjeme, nakrájíme na kostičky a opékáme asi 5 minut na rozehřátem oleji. Přidáme šalvěj a dusíme
Cibulky čistíme a rovnou dáváme do vody, do které jsme přidali ocet nebo citron. Zůstanou pak pěkné bílé
Nálev si připravíme tak, že vodu s octem, cukrem a solí přivedeme k varu a pak ihned stáhneme z plotny
Ze zelí odstraníme vrchní špinavé či poškozené listy a hlávky raději ještě opláchneme. Nakrájíme na čtvrtky
Z citronů a pomerančů vymačkáme šťávu. Smícháme je se solí, cukrem a nasekanými bylinkami. Do nálevu
Vodu svaříme s octem, cukrem, solí a kořením a necháme vychladnout. Kapie rozdělíme do zavařovacích sklenic
Smícháme si 200 g cukru, 200 g soli, nasekaný kopr, nastrouhané 2 řepy nahrubo a pálenku. Vložíme do
Špekáčky nakrájíme na kolečka a eidam na kostičky. Cuketu a kapii na malé kousky. Špekáčky, sýr a zeleninu
Hermelíny podélně nakrojíme asi do dvou třetin. Na povrchu i uvnitř posypeme provensálským a grilovacím
Přichystáme si nálev smícháním vody, octa, cukru, soli a pepře. Přivedeme k varu, necháme krátce přejít
Očištěné, oprané a zcezené houby dáme do čistých sklenic. V hrnci si svaříme nálev z vody, octu, soli
Vodu, ocet, pepř, nové koření, hřebíček, bobkový list, hořčičné semínka a sůl s cukrem společně svaříme