Po asi 1 1/2 hodině přidáme na kostky nakrájená jablka
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme zelí. Přidáme cukr, sůl, víno a ocet. Podusíme
Kachnu bez drobů omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme Jablka oloupeme a vložíme do vnitřku kachny.
Kachnu vykucháme, důkladně očistíme a vaříme asi 45 na čtvrtky nakrájená, oloupaná a jádřinců zbavená jablka
Kachnu necháme rozmrznout a opláchneme ji ve studené Upečenou kachnu podáváme s houskovými knedlíky a dušeným
Postupně lžící odebíráme vypečený tuk z kachny. Po celou dobu pečení kachnu přeléváme výpekem.
Jablka nastrouháme, smícháme je s kyselým zelím a rozložíme V polovině pečení můžeme ke kachně přidat na půlky
a za občasného polévání vypečenou šťávou ji upečeme Porce kachny na talíři přikryjeme směsí dušených jablek
Omytá jablka seřízneme na špičce a vykrojíme větší Medovo - tvarohovou směsí naplníme vnitřky jablek a
Jablka, zázvor, tymián, bobkový list, promícháme a Přidáme směs jablek, zázvoru z břišní dutiny, rozmačkáme
Husí prso osolíme a posypeme zázvorem. Během pečení poléváme vypečenou šťávou.
máslo utřeme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zázvorem Během pečení maso podléváme vývarem a přeléváme výpekem
stejné pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájené jablko na kostičky, zázvor a citronovou šťávu.
podlijeme vodou. do výpeku přidáme na kostky nakrájené jablko minut před koncem dušení do zelí nastrouháme zbylé jablko
Kachnu vykucháme, povaříme asi 30 minut ve slané vodě Měkkou kachnu rozřežeme na porce a dáme na mísu.
Kachnu omyjeme a osušte papírovou utěrkou. a přelijeme výpekem z kachny.
položíme očištěné, omyté a na poloviny přrekrájené kachny Kačenu vytáhneme, pokrájíme, šťávu zaprášíme moukou
Očištěné porce kachny nasolíme a okmínujeme. podlijeme vývarem pečeme ještě 1 hodinu, po celou dobu pečení
Během pečení občas přeléváme vypečenou štávou a podle Upečenou kachnu vyjmeme, necháme prochlad- nout a nůžkami
Kachnu omyjeme, osušíme. Pokmínujeme, vložíme omyté jablko zbavené jádřinců
Kachnu uvnitř posypeme kmínem a vložíme dvě menší jablka a potíráme kachnu během pečení (alespoň 2krát).
část prsíček propíchejte špejlí, aby tuk mohl při pečení Středně upečená kachna pouští po píchnutí do stehna
Nádivkou naplníme kachnu. Během pečení stále podléváme a ke konci pečení přidáme