Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Avokádo, rozkrojíme na půl, vyjmeme pecku a lžičkou vydlabeme. poté rozmačkáme vidličkou a přidáme na
Avokáda (musí být hodně měkká a bez skvrn, jinak jsou hořká a mohli bychom to vyhodit) oloupeme, nakrájíme
Avokáda rozmačkáme v misce na kaši, pridáme nadrobno nakrájenou asi půlku cibule, na kostičky nakrájená
Nachos vyjměte z trouby a postavte na stůl. Lžící rozdělte na nachos salsu, guacamole, zbylé
Podávejte nejlépe s chipsy nebo kukuřičnými nachos. S domácím guacamole určitě mile překvapíte svoji drahou
Bagetu nakrájíme na tenké šikmé plátky, které opečeme na oleji dozlatova. Avokádo oloupeme, zbavíme
Avokádo rozpůlíme, nožem vyjmeme pecku, lžící vydlabeme dužinu a vidličkou rozmačkáme. Přidáme česnek
rozpulte, vyndejte pecky a dužinu bez slupky dejte do mísy. Vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozšťouchejte