ingredience jsou cca pro 4 osoby
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
A podáváme ozdobené bazalkou.
Rajčata pokrájíme na půlky, dáme na talíř, zasypeme nasekanou cibulkou a bazalkou.
Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, sůl pepř Podáváme s bagetkou zapečenou s olivovým olejem.
Do vyššího pekáčku dáme na poloviny nakrájená rajčata Nakonec přidáme nasekanou bazalku a rajčata posypeme
Příprava dresinku: Česnek si pokrájíme, bazalku natrháme
Podávejte s lístky čerstvé bazalky. Na pečení a zapékání se hodí vyzrálá velká masitá nebo
Vhoďte chilli vločky a česnek a minutku nechte rozvonět Přidejte bazalku, citrónovou kůru i šťávu, cukr, sůl
olivovém oleji dozlatova orestujeme na plátky nakrájený česnek špagety, pepř a úplně nakonec čerstvou nasekanou bazalku
Přidáme česnek a nakonec rajče, pastu a přilijeme trochu
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Rajčata, mozzarellu a bazalkové lístky střídavě skládáme
Osolíme a opepříme a posypeme bazalkou. Na ně naskládáme na plátky nakrájené rajčata a zakápneme