5.8K čtenářů Přidat komentář

Parmský závitek s avokádem

25 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Postup receptu

  1. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecku a oloupeme je.
  2. Každou půlku podélně rozkrojíme na 3 dílky a obalíme je plátkem šunky.
  3. Fíky omyjeme a také rozkrájíme na šestiny.
  4. Petrželku opláchneme a lístky otrháme.
  5. Kousky fíků připíchneme párátkem k avokádům a pod každý zasuneme kousek petrželové natě.
  6. Chřest omyjeme, odřízneme z něj zdřevnatělé konce a křehké stonky rozkrájíme každý na 4 - 6 delších špalíčků.
  7. Čekanku rozebereme na jednotlivé lístky, opláchneme je, necháme okapat a rozkrájíme na kousky odpovídající velikosti chřestu.
  8. Vždy 5 - 6 kousků chřestu a 1 - 2 lístky čekanky pevně ovineme plátkem šunky.
  9. Rajčátka omyjeme, rozčtvrtíme a párátkem připíchneme na chřestové svazečky.
  10. Podáváme s pečivem nebo samostatně.
  • 2 avokáda
  • 150 g plátek parmské šunka
  • 2 fíky (čerstvé)
  • 1 snítka petrželové natě
  • 12 stonků chřest (zelený, čerstvý)
  • 1 bílá čekanka
  • 3 rajčata (cherry)

Vytažení koláče

Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.

Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.